Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę i dokładnie posiekać nożem z masłem. Dodać 1 szklankę cukru, żółtko i śmietanę, zagnieść ciasto i zawinąć w folię, wstawić do lodówki na 2h. Po tym czasie rozwałkować. Ułożyć w tortownicy formując rancik zachodzący na boki na wysokość 2 cm. Upiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Zrumienić na jasnozłoty kolor. Upieczone ciasto ostudzić. Truskawki umyć, osączyć, usunąć szypułki i ułożyć na cieście jedną obok drugiej, posypać cukrem pudrem, oziębić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszności,uwielbiam ciacha z truskawkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !