Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada różano-brzoskwiniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wanilia 1 laska
brzoskwinie 1 1/2 kg
cukier 1 kg
sok z cytryny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada różano-brzoskwiniowa

Owoce oczyszczamy. Owoce rózy zalewamy wodą.
Wanilię rozkroić, wyskrobać i odłożyc miąższ. Strąk dodać do owoców rózy i gotować około 30 minut. Owoce miksujemy i przecieramy przez sito, dodjamey cukier i gotujemy. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do róży, dodajemy miąższ wanilii, sok z cytryny. Mieszamy i przekładamy do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dominika30 22.06.2011 17:30
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak