Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki nadziewane czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 16
czosnek 4żabki
masło 2łyzki
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2łyżki
natka pietruszki 2łyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki nadziewane czosnkiem

nóżki grzybów odcinamy tuż przy kapeluszach, siekamy je w kostke(cebule również) i smażymy razem na masle, dodajemy czosnek przyciśnięty przez praske, bułke tartą i natke. Farsz mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i studzimy. Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy je w rozgrzanym do 140ºC piekarniku. Pieczemy około 20 minut. Smakują również na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak