Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane boczniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 500g
mleko 500ml
jaja 2
natka pietruszki
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane boczniki

Moczymy boczniaki w mleku przez 2 godziny i oprószamy solą, pieprzem i mąką. Następnie zanurzamy każdy kapelusik w roztrzepanym jajku i w tartej bułce. Smażymy na maśle, aż bułeczka się zarumieni. Podajemy posypane posiekaną natką pietruszki. W smaku bardzo przypominają kotlety schabowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak