Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto warzywne II

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 sztuka
koperek 4 łyżki
marchewka 1 sztuka
Kukurydza z Puszki 4 łyżki
pieczarki 100 gram
cebula biała 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
ser żółty 300 gram
oliwa 2 łyżki
jaja 5 sztuk
otręby 3 łyżki
fasolka zielona
pietruszka 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 4 łyżki
papryka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto warzywne II

Warzywa (seler, pietruszkę, marchewkę) ugotować, ostudzić a następnie zetrzeć na tarce ewentualnie rozgnieść widelcem. Na patelni podsmażyć pokrojona kosteczkę cebulę i pieczarki. Wystudzić. Dodać posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę cebulkę, starty ser i rozbełtane jajko i resztę składników. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Przyprawić do smaku. Masę wlać do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec najpierw przez 20 minut tylko spód potem dół i górę. Piec aż zacznie się rumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 20.11.2012 19:48
niezłe ciasto, przypomina trochę pasztet :)
AgaS10 08.11.2011 20:50
podoba mi się:)
AgaS10 08.11.2011 20:49
podoba mi się:)
kochanyptysiu 07.11.2011 18:27
świetne
Zoso 25.05.2011 20:13
super wygląda
Misiabe 27.04.2011 13:20
ciekawy przepis!!
nikusonka 11.02.2011 23:39
wygląda elegancko
MAR3STA 10.01.2011 20:01
świetne ciasto!
EwelinaKR 14.12.2010 18:28
Fajne to Ciasta warzywnego jeszcze nie próbowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak