Lodówka

Sposób przygotowania

Szpinak pokroić grubo,ziemniaki obrać ,pokroić w talarkii ugotować w osolonej wodzie.Cebulę obrać,pokroić i zeszklić na złoty kolor,dodać szpinak,sól,pieprz i dusić pzez 3 min.Koperek pokroić dobno i zmieszać z żółtkami,śmietaną i musztardą,doprawić do smaku.
Do naczynia żaroodpornego wysmaowanego masłem,na dnie układamy szpinak z cebulą,na szpinaku układamykawałki łososia opruszonego solą i pieprzem,i przykrywamy plasterkami ziemniaków,polewamy sosem śmietankowo-koperkowym.Pieczemy w piekarniku 35 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    moze zrobie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !