Sposób przygotowania

Do garnka wlewam około 3 szklanek mleka, dodaję 2 jajka, szczyptę soli, 2 łyżeczki cukru, około 100 ml wody gazowanej, kilka łyżek oleju i mąki tyle, aby ciasto było nie za gęste. Wolę naleśniki cienkie, dlatego ciasto powinno być bardziej rzadkie. Na mocno rozgrzaną patelnię wlewam około łyżki (chochli) ciasta i smażę na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Następnie każdego naleśnika smaruję obficie pieczonymi jabłkami, posypuję cynamonem i cukrem i składam w kopertę. Każdą kopertę dodatkowo obsmażam na patelni z obu stron. Można polać jogurtem naturalnym. Gotowe!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pieczone jabuszka sa mniam, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !