Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe koperty z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
olej
woda gazowana
mąka
jajko
cynamon
cukier
jabłka 5 pieczone

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe koperty z jabłkami

Do garnka wlewam około 3 szklanek mleka, dodaję 2 jajka, szczyptę soli, 2 łyżeczki cukru, około 100 ml wody gazowanej, kilka łyżek oleju i mąki tyle, aby ciasto było nie za gęste. Wolę naleśniki cienkie, dlatego ciasto powinno być bardziej rzadkie. Na mocno rozgrzaną patelnię wlewam około łyżki (chochli) ciasta i smażę na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Następnie każdego naleśnika smaruję obficie pieczonymi jabłkami, posypuję cynamonem i cukrem i składam w kopertę. Każdą kopertę dodatkowo obsmażam na patelni z obu stron. Można polać jogurtem naturalnym. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 03.01.2011 19:48
pieczone jabuszka sa mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak