Sposób przygotowania

Wlewam około 2 litrów wody do garnka i wrzucam kostkę rosołową. W międzyczasie obieram ziemniaki i marchewkę. Ziemniaki kroję w mała kostkę, a marchewkę ścieram na tarce na dużych oczkach. Gdy woda zacznie wrzeć wrzucam ziemniaki, a po około 5 minutach dodaję startą marchewkę. Ogórki kiszone trę na dużych oczkach, dodaję do zupy, gdy ziemniaki będą miękkie. Następnie solę i pieprzę do smaku. Zupka gotuje się jeszcze około 15 minut. Na koniec zabielam ją za pomocą śmietany i mąki (pół szklanki śmietany i 2 łyżeczki mąki – oczywiście wcześniej zahartowane).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wyśmienita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !