Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pieczarkami i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 20 dag
pieczarki 30 dag
szynka wiejska 15 dag
ser żółty 15 dag
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
groszek zielony 10 mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pieczarkami i szynką

Makaron ugotować na osolonej wodzie, odcedzić. Szynkę pokroić w słupki, cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Posiekane pieczarki smażyć z cebulę parę minut, dodać szynkę, wymieszać. Pomidory z puszki dodać do pieczarek, dodać groszek i gotować pod przykryciem kilka minut. Makaron przełożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką, polać sosem, posypać serem, zapiec w piekarniku przez około 10 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.06.2013 20:14
świetny przepis
IlonaAlbertos 18.02.2012 22:12
Uwielbiam wszelkiego rodzaju zapiekanki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak