Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewki pokroić w kostkę a seler w plasterki. Większą część warzyw wrzucić do rondla i zalać rosołem warzywnym, gotować do miękkości. Następnie dokładnie rozmiksować w wywarze. Szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu z pozostałymi warzywami. Włożyć do zupy, gotować kilka minut. Dodać pokrojony serek topiony, doprawić do smaku. Zaciągnąć żółtkiem, posypać natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo ciekawa propozycja, muszę kiedyś przygotować taką zupkę.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    smaczna zupka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !