Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 30 dag
szynka wiejska 15 dag
marchew 2 szt
seler naciowy 10 dag
rosół warzywny 750 ml
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser topiony 20 (z szynką)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Ziemniaki i marchewki pokroić w kostkę a seler w plasterki. Większą część warzyw wrzucić do rondla i zalać rosołem warzywnym, gotować do miękkości. Następnie dokładnie rozmiksować w wywarze. Szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu z pozostałymi warzywami. Włożyć do zupy, gotować kilka minut. Dodać pokrojony serek topiony, doprawić do smaku. Zaciągnąć żółtkiem, posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.12.2013 09:48
smaczna zupka!
Katarzyna59 07.12.2012 18:01
apetyczna
IlonaAlbertos 02.05.2012 22:34
Bardzo ciekawa propozycja, muszę kiedyś przygotować taką zupkę.
olkaaa 06.03.2012 07:56
lubię
Iwona51
Iwona51 22.12.2010 09:25
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak