Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tusza pstrąga pieczona w folii aluminiowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Wypatroszona tusza pstrąga 2 szt
cytryna 1 szt
tymianek do oprószenia ryby
masło 1/2 kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
folia aluminiowa
cebula biała 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Tusza pstrąga pieczona w folii aluminiowej

2 szt tusz pstrąga umyć (jeżeli nie są wypatroszone to wypatroszyć) opruszyć solą, pieprzem i tymiankiem z obu stron - ułożyć na oderwanym kawałku folii aluminiowej.
Cytrynę sparzyć i odkroić 2 duże plastry włożyć do środka ryby. To samo robimy z białą cebulą - obieramy ze skórki i odkrajamy 2 duże plastry, które wkładamy rybie do środka. Dodajemy też po cząsteczce masła, zawijamy rybę w folię aluminiową - tak, żeby nic nie wypłyneło i wkładamy rybę do nagrzanego piekarnika do 180\'C i pieczemy ok 60 minut.
Przepyszne zarówno z frytkami jak i ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 17.02.2011 10:50
super
wolochski 04.01.2011 14:19
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak