Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto fasolowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 1/2 torebki
jajko 8 szt.
cukier puder 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
dżem
biała fasola 20 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto fasolowe

Migdały sparz, obierz ze skórki, zmiażdż lub zmiel. Fasolę ugotuj na półtwardo, przetrzyj przez rzadkie sito. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na pulchną masę, wymieszaj z migdałami, przetartą fasolą, bułką tartą. Białka ubij na sztywną pianę, wmieszaj do ciasta. Ciasto włóż do tortownicy wyłożonej pergaminem, piecz ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Ostudź, przekrój na pół. przełóż dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak