Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 2
kiełbasa wiejska lub czosnkowa 30 dag
masło 2 łyżka
tymianek do smaku
majeranek do smaku
jabłko 1 słodkie
kapusta kiszona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta

Kapustę opłukać, osączyć, pokroić. Ze sparzonych pomidorów zdjąć skórkę, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Umyte jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju w garnku. Dodać kapustę, jabłko, pomidory, masło i przyprawy, wymieszać. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 03.09.2010 13:31
mniam
buksiak12 03.09.2010 13:31
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:37
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Dorota71 03.09.2010 12:37
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Emilia22 03.09.2010 11:22
bardzo interesujący przepis
Emilia22 03.09.2010 11:22
bardzo interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak