Sposób przygotowania

pół szkl. cukru upalić na karmel, zalać mocnym naparem z kawy (o.1/4 szkl.), dodać margarynę i miód i resztę cukru. Przestudzić. W miskę wsypać mąkę i przyprawę do piernika i zalać przestudzonym karmelem i wyrobić. Następnie dodać jaja i sodę i wyrobić. Rozwałkować, wycinać pierniki i piec ok. 20 min w nagrzanym piekarniku. Polać lukrem (cukier puder+woda) i posypać kolorową posypką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    bardzo lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !