Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

=AMBASADOR=

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka pszenna 60 gram
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier 350 gram
żółtko jajek 6 sztuk
zimne mleko 3 szklanki
mąka ziemnaczana 70 gram
masło 1 kostka
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: =AMBASADOR=

Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, wymieszać. Wsypać przesiane mąki wymieszać. Ciasto wlać do formy upiec na złoty kolor w temp. 220 stopni.
Krem: Żółtka z cukrem utrzeć, dodać ½ szklanki zimnego mleka oraz mąkę ziemniaczaną. Wszystko to wlać do reszty gotującego się mleka, zagotować i ostudzić.
Masło i margarynę utrzeć i dodawać po łyżce ostudzony budyń. Tak utartą masą przekładamy biszkopt. Trochę masy zostawiamy na górę ciasta. Do masy można dodać rodzynki, czekoladę albo orzechy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak