Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem i kiełbaską żywiecką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 torebki
kiełbasa żywiecka podsuszana 30 dkg
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórek konserwowy 6 szt
jajko 4 szt
majonez 1/2 słoiczka
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek konserwowy 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem i kiełbaską żywiecką

Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Jajka ugotować na twardo.
Kukurydzę i groszek odsączyć i wsypać do wysokiego naczynia.
Ogórki konserwowe, jajka i kiełbasę żywiecką (może być też inna podsuszana) pokroić w kostkę średniej wielkości i przełożyć do wysokiego naczynia z groszkiem i kukurydzą.
Ryż odsączyć, ostudzić i wymieszać z wcześniejszymi składnikami. Dodać majonez, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 09.01.2011 17:10
mmm
wolochski 04.01.2011 14:17
Pyszne
Wojtek8 18.12.2010 10:18
fajne i smaczne
MAŁY 15.12.2010 09:52
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak