Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 250 g
jajko 2 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
margaryna 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 łyżeczka
sos pomidorowy
cebula 1 szt
kalarepa 4 obrana i ugotowana
ryż 4 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa faszerowana

Z ugotowanej kalarepy wyjąć miąższ łyżeczką. Do mięsa mielonego dodać posiekany miąższ, ryż, cebulę, jajka i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Nafaszerować kalarepy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, układamy kalarepki i zalewamy śmietaną wymieszaną z mąką. Piec 20 minut w 200 stop. Podawać na gorąco z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak