Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć i przekroić na połowę - wzdłuż, tak jak na kotlety, rozbić i opruszyć solą ziołową Prymat do smaku.
Paprykę czerwoną umyć, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać masło i rozbić jajka - z jajek robimy jajecznicę. W trakcie smażenia jajecznicy dodajemy posiekaną paprykę oraz natkę pietruszki - solimy do smaku.
Na rozbite piersi z kurczaka nakładamy przygotowaną przez nas jajecznicę i łyżeczkę masła. Zawijamy roladki i zawiązujemy nitką.
Roladki układamy w rondlu zalewamy wodą, przyprawiamy do smaku i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok 45 minut, obracając co jakiś czas i pilnując żeby się nam nie przypaliły.
Po ugotowaniu rolady wyjmujemy z garnka i odwijamy nitkę.

Można podawać z ziemniaczkami bądź kluskami śląskimi :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !