Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 0,5 kg
kasza manna 1 łyżka
jajko 1 szt
mleko 0,5 l
sok z 1/2 cytryny
śmietana 3/4 szkl
olej 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do formy
sól i pieprz
papryka mielona
kajzerka 2 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada rybna

Cebulę zeszklić na tłuszczu. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Filety natrzeć sokiem i przepuścić przez maszynkę razem z bułką. Dodać do masy cebulę, jajko, kaszę i zieleninę, doprawić do smaku wymieszać. Z masy rybnej uformować podłużny wałek i obtoczyć w bułce. Ułożyć na wysmarowanej blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stop. Na 40 minut. Przed końcem pieczenia polać śmietaną, zwiększyć temperaturę pieczenia, aby śmietana się zrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 23.08.2011 11:39
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak