Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory z zielonym groszkiem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 8 sztuk(muszą być dosyć duże i jęd
groszek konserwowy 1 puszka
liście sałaty 8 liści
majonez do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory z zielonym groszkiem i serem

Pomidory umyć, odciąć kapelusze i łyżeczką wydrążyć miąższ. Przygotowane pomidory przyprawić do smaku i odstawić w chłodne miejsce. Do miseczki dodać pokrojony w kostkę żólty ser( kostki nie mogą być większe niż groszek), odcedzony groszek z puszki, majonez i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na przygotowane pomidory nakładać farsz. Na półmisku (lub talerzach) rozłożyć liście sałaty i układać na to faszerowane pomidory. Na wierzchu pomidory można posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak