Sposób przygotowania

Pomidory umyć i odciąć kapelusza. Łyżeczką wydrążyć miąższ. W środku przyprawić solą i pieprzem do smaku i odstawić w chłodne miejsce. W międzyczasie przygotować farsz: seler zetrzeć na terace o małych oczkach, jabłka umyć, obrać i także zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przygotowane skłądniki od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Do miski dodać utarte jabłka, selera, majonez, migdały i wszystko razem połączyć. Przyprawić solą, pieprzem do smaku( jeżeli ktoś lubi bardziej słodkie dania może dodać trochę cukru pudru). Przygotowanym farszem nadziewać pomidory. Półmisek wyłożyć liści sałaty i selera naciowego. Na to układać przygotowane pomidory. Na samym wierzchu pomidory można posypać odrobiną migdałów.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomidorki mogą być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !