Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory z selerem naciowym, jabłami i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 8 sztuk(muszą być dosyć duże i jęd
liście sałaty do dekoracji
liscie selera naciowego do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku
migdały do posypania
Farsz:
seler naciowy
sok z cytryny
migdały 1 szklanka sparzonych i posiekanyc
majonez do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier puder
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory z selerem naciowym, jabłami i migdałami

Pomidory umyć i odciąć kapelusza. Łyżeczką wydrążyć miąższ. W środku przyprawić solą i pieprzem do smaku i odstawić w chłodne miejsce. W międzyczasie przygotować farsz: seler zetrzeć na terace o małych oczkach, jabłka umyć, obrać i także zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przygotowane skłądniki od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Do miski dodać utarte jabłka, selera, majonez, migdały i wszystko razem połączyć. Przyprawić solą, pieprzem do smaku( jeżeli ktoś lubi bardziej słodkie dania może dodać trochę cukru pudru). Przygotowanym farszem nadziewać pomidory. Półmisek wyłożyć liści sałaty i selera naciowego. Na to układać przygotowane pomidory. Na samym wierzchu pomidory można posypać odrobiną migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 13.12.2010 17:45
pomidorki mogą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak