Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
cukier 4 łyżki
sok jabłkowy 1/4 szklanka
sok z cytryny 1 łyzka
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Granita truskawkowa

Truskawki miksujemy, dodajemy pozostałe składniki. Przelewamy całośc do płaskiego naczynia i wstawiamy na 4 godziny do lodówki. Mieszamy co godzine powstające kryształki. Przekładamy kryształki truskawkowe do pucharków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 14.01.2012 18:04
Ja znam trochę inny przepis.
parysek10 14.01.2012 18:04
Ja znam trochę inny przepis.
parysek10 14.01.2012 18:04
Ja znam trochę inny przepis.
suzana 13.12.2010 12:19
mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak