Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza krakowska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt
mleko 1/5 szkl
cukier 3 łyżki
śmietana 1 szkl
cukier waniliowy 15 g
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza krakowska

Kaszę wymieszać z surowym żółtkiem, rozsypać na blachę, wstawić do piekarnika, wysuszyć. Wystudzoną wsypać do wrzącego mleka, cały czas mieszając. Dodać soli, przykryć i wstawić do większego naczynia aby się dogotowała. Miękką kaszę osłodzić, dodać śmietanę oraz cukier waniliowy, wymieszać. Wyłożyć kaszę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, posypanego bułką tartą, zapiec. Podawać z syropem owocowym lub śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.12.2012 22:44
ale smacznie
mehia 21.04.2011 20:46
ciekawe
mehia 21.04.2011 20:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak