Sposób przygotowania

Kaszę wymieszać z surowym żółtkiem, rozsypać na blachę, wstawić do piekarnika, wysuszyć. Wystudzoną wsypać do wrzącego mleka, cały czas mieszając. Dodać soli, przykryć i wstawić do większego naczynia aby się dogotowała. Miękką kaszę osłodzić, dodać śmietanę oraz cukier waniliowy, wymieszać. Wyłożyć kaszę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, posypanego bułką tartą, zapiec. Podawać z syropem owocowym lub śmietaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !