Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2 szt
mleko 2 szklanki
woda 1 szklanka
olej 2 łyżki
sól do smaku
jabłka 1 kg
masło 70 g
cukier do smaku
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jabłkami

Jajka rozmieszać trzepaczką z mlekiem, a następnie dodać mąkę, sól, olej, wodę i dobrze wyrobić ciasto. Usmażyć cienkie naleśniki. Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki i w rondelku lekko rozgotować z minimalnym dodatkiem wody, dodać do smaku cukier. Posmarować dość grubo naleśniki. Przeciwległe brzegi każdego naleśnika złożyć do środka i w przeciwnym kierunku złożyć go na połowę. Ułożyć na blasze dość grubo posmarowanej maslem, skropić po wierzchu masłem i wstawić do zapieczenia w piekarniku. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 21.11.2013 10:46
bardzo lubię
Katarzyna59 01.09.2012 18:20
lubię
Iwona51
Iwona51 17.02.2012 09:27
smaczne
Margo1 13.12.2010 11:14
dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak