Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolska potrawa z pęczaku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 4 szklanki
boczek wędzony 10 dag
cebula 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
świeża natka pietruszki 1 łyżka
pęczak 1 szklanka
zupa grochowa Kucharek 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska potrawa z pęczaku

3 szklanki wody zagotować z drobno pokrojonym w kostkę boczkiem. Do wody wsypać pęczak, gotować mieszając od czasu do czasu. W bardzo małej ilości tłuszczu podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać do kaszy, posolić, wsypać odrobinę pieprzu, gotować. Zupę grochową w proszku rozmieszać ze szklanką przegotowanej wody, włożyć do pęczaka, wymieszać i podgrzać. Przed podaniem oblać potrawę stopionym tłuszczem i posypać zieleniną. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.06.2013 23:17
fajny i smaczny przepis
olkaaa 19.01.2012 07:51
muszę sróbować
Monika193
Monika193 07.03.2011 18:20
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak