Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel żurawinowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 20 dag
mąka ziemniaczana 2 łyzki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel żurawinowy

zagotować 2 szklanki wody z 3 łyżkami cukru. Do wrzątku włożyć owoce, chwilkę gotować, odstawić i przetrzeć przez sito. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody. Przecier zagotować i wlać makę, mieszając zagotować. Gotowy kisiel wyłożyć do salaterek. Podawać z owocami lub bitą smietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.12.2013 16:55
Apetyczny.
Seba 14.04.2012 09:19
super
mehia 16.02.2011 18:40
pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak