Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle ziemniaczane z nadzieniem sera i cebuli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 70 dag
jajko 2 szt
mąka 25 dag
cebula 1 szt
słonina 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do okrasy
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ziemniaczane z nadzieniem sera i cebuli

Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na słoninie, dodać ser i rozetrzeć, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki przegnieść przez praskę, wymieszać z jajkami, dodać mąkę i wyrobić. Ciasto wyłożyć na stolnicę, uformować wałek, pokroić na placuszki. Na każdy placuszek nałożyć po kólce nadzienia, uformować knedle. Od razu gotować. Podawać okraszone tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.03.2014 15:55
smaczne knedle
IlonaAlbertos 13.10.2013 11:58
Fajny pomysł.
mirosława4 04.06.2012 16:39
pyszne
mehia 06.02.2011 15:20
niezłe :)
Szarrikka 13.12.2010 09:28
Świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak