Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLEWA DO PIERNIKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
cukier 1 szklanka
kakao 4 łyżki
koniak 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: POLEWA DO PIERNIKA

Do rondelka włożyć masło, wlać 2 łyżki wody przegotowanej, dodać cukier i kakao, mieszając doprowadzić do wrzenia.
Gotować około 5 minut, stale mieszając wlewać powoli koniak.Przygotowaną polewą oblać piernik i odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak