Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIGILIJNA KAPUSTA Z GROCHEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 DAG
groch 1 szklanka
cebula 1 średnia
olej słonecznikowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
grzyby suszone 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: WIGILIJNA KAPUSTA Z GROCHEM

Namoczony na noc groch ugotować w tej wodzie z z majerankiem, solą i pieprzem. Podobnie postąpić z grzybami.
Kapustę drobno pokroić,dodać pokrojone grzyby, zalać wywarem z grzybów, ugotować, cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju, dodać do kapusty.
Gdy kapusta i groch są miękkie połączyć ze sobą i jeszcze pogotować parę minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak