Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa II

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 1/2 kg
masło
mięso mielone 1/ kg
sos boloński 1 słoik
śmietana 3 łyzki
sól
ser żółty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa II

Makaron gotujemy al dente i przekładmay do natłuszczonego naczynia do zapiekania. Mięso mielone podsmażamy, i mieszmay z sosem bolońskim, dodajemy śmietanę i całośc przekłądmay na makaron. Posypujemy serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach. Zapiekamy w piekarniku przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 25.10.2012 08:08
pyszna!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak