Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z fladry z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 8 filetów
koperek 1 peczek
ziemniaki 1/2 kg
ogórek świeży 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
cebula 1 sztuka
śmietana 4 łyzki
ocet winny 4 łyżki
olej 3 łyzki
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
boczek 8 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z fladry z koperkiem

Ziemniaki gotujemy, kroimy w plasterki. Śmietane, ocet, posiekany koperek, olej i przyprawy mieszamy. Ogórki kroimy w plasterki, pomidor w kostkę i mieszamy warzywa z ziemniakami. Całośc polewamy sosem i mieszamy. Rybkę skrapiamy sokiem z cytryny i rolujemy folety z plasterkami boczku, spinamy wykałaczka. Smażymy na oleju.
Roladki podajemy z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 13.12.2010 22:33
brymi i smakuje :)
bami 13.12.2010 00:36
Brzmi wyśmienicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak