Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki waniliowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kost.
cukier 1/2 szkl.
mąka 2 szkl.
migdały płatki 1 szkl.
cukier waniliowy
sól 0,5 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki waniliowe

margarynę utrzeć z cukrem,dodać mąkę mieszając na koniec wsypać migdały,cukier waniliowy,sól,wyrobić ciasto,przygotować wałki o gr.3cm.każdy wałek zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na godz.wyjąć i kroić na plasterki o grubości 0,5cm.z każdego plasterka uformować rogalik kłaść na blachę i piec 15min. w temp.200st.po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 03.12.2013 11:52
uwielbiam :-)
Grazyna0211 05.10.2011 17:18
super smaczne!
eli82 07.09.2011 15:01
super
Wafelek2601 08.08.2011 10:01
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak