Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks świąteczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl.
cukier 3/4 szkl.
margaryna 3/4 kost.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
skórka z pomarańczy lub limonki
jajko 5 szt.
rum 25 ml.
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: keks świąteczny

figi,morele pokroić w kostkę dodać rodzynki i zalać rumem,margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodawać jajka i mieszać ,dodać mąkę z proszkiem,owoce odsączyć obtoczyć w mące dodać do ciasta razem ze skórką pomarańczową,wymieszać i wylać na blaszkę keksową,piec ok.50min.w temp.180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.01.2014 06:50
pyszny i aromatyczny
Seba 08.01.2014 09:49
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak