Sposób przygotowania

Z drożdży, mleka, łyżeczki cukru, mąki, margaryny przygotować ciasto drożdżowe. Odstawić do wyrośnięcia. Wyłożyć na stolnicę, uformować dość gruby wałek, pokroić go na placuszki. Zrobić z nich okrągłe, nieco spłaszczone bułeczki i ułożyć dość luźno na blasze wysmarowanej tłuszczem. Cebulę pokroić w cienkie półkrążki, podsmażyć, oprószyć pieprzem i solą. W wyrośniętych bułeczkach dnem szklaneczki zrobić wgłębienia i włożyć w nie przestudzoną cebulę i posypać tartym serem. Brzegi bułeczek posmarować białkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ja znam nazwe cebularze, a nie cebulaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !