Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane awokado

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

awokado 1 sztuka
ogórek konserwowy 1 sztuka
śmietana kwaśna 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
orzechy włoskie 6 sztuk
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane awokado

Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć z nich żółtka. Awokado obrać, miąższ pokroić w kostkę i zmiksować ze śmietaną, żółtkami. Ogórka obrać, pokroić bardzo drobno i wymieszać z masą, podobnie postąpić z orzechami włoskimi, dodać posiekaną natką, koperek, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Masę nakładać szprycą w miejsce żółtek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.12.2013 22:12
świetna propozycja
IKrakowianka 18.07.2012 19:28
super na śniadanie
Iwusia 05.12.2010 11:47
Bardzo interesujący przepisik :)
linka1312 19.10.2010 20:56
wow kocham avokado
marta639 18.09.2010 12:39
Polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak