Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmoladki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marmoladki

Jabłka upiec w piekarniku, nie rumienić skórki. Gorące zmiksować, włożyć do rondla i mieszając gotować kilkanaście minut. Następnie dodać cukier i gotować do stężenia. Rozłożyć arkusz pergaminu na desce, zwilżyć zimną wodą, wylać masę na pergamin, rozsmarować nożem do grubości około 1,5 cm, pozostawić do wystudzenia. Obeschnięty płat masy jabłecznej pokroić nożem na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.11.2012 13:14
super
olkaaa 18.06.2012 13:15
bardzo fajny przepis
zuzanna_z 17.05.2012 12:26
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak