Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijanki z mielonego mięsa z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 60 dag
bułka 1 szt
jajko 2 szt
cebula 1 szt
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijanki z mielonego mięsa z pieczarkami

Bułkę namoczyć, odcisnąć, dodać do mielonego mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z przyprawami dodać do mięsa, dokładnie wyrobić. Pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Z mięsa formować małe placuszki, na środek położyć łyżkę farszu i starannie zlepić. Formować małe kotleciki, otaczając w bułce tarce. Usmażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.11.2013 15:47
Muszę kiedyś zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak