Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka śledziowa z żurawiną i buraczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy solony 200 g.
mleko 1 szkl.
buraki ćwikłowe 200 g.
orzechy włoskie 20 g.
oliwa 3 łyżki
ocet winny czerwony 1 łyżka
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka śledziowa z żurawiną i buraczkami

śledzie namoczyć w mleku na ok.2godz.odcedzić pokroić w kostkę,żurawinę namoczyć w wodzie zagotować i odsyawić,buraki umyć,przyprawić solą i pieprzem,polać oliwą z oliwek i piec 1 godz.zawinięte w folię aluminiową w piekarniku w 180st.po wystudzeniu obrać i pokroić w kostkę,na sałatkę z buraczków położyć śledzie,następnie odcedzoną żurawinę,udekorować posiekanymi orzechami włoskimi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.03.2014 07:52
Zapowiada się pyszna sałatka
Seba 23.12.2011 11:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak