Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaskółcze gniazda

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyzki
jajko 6 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaskółcze gniazda

Do zmielonego mięsa dodać 1 jajko, namoczoną bułkę i przyprawy, dobrze wyrobić. 5 jajek ugotować na twardo. Podzielić mieloną masę na 5 części, uformować placuszki. W każdy placuszek zawinąć ugotowane na twardo jajko, uformować lekko wydłużoną kulę. Otoczyć w tartej bułce. Usmażyć w sporej ilości tłuszczu. Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.12.2013 23:20
Ciekawy pomysł.
Iwusia 30.11.2012 23:03
bardzo ciekawe
olkaaa 28.06.2012 08:45
jak dla mnie rewelacja
Katarzyna59 22.05.2012 21:00
fajne
ewaa 14.09.2011 21:37
smaczne
Iwona51
Iwona51 07.05.2011 20:17
smaczne
Tahitha 13.12.2010 05:40
Szkoda, że nie ma do tego fotki. Ale przepis ciekawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak