Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniaczanego puree

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mleko 0,5 szklanki
masło 5 dag
jajko 2 szt
cebula 1 szt
pieczarki 10 dag
zielenina 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniaczanego puree

Ugotowane ziemniaki utrzeć na gładką masę dodając pokrojoną cebulę podsmażoną na 3 dag masła oraz z drobno pokrojonymi pieczarkami. Dodać mleko, resztę masła i surowe jajka. Przyprawić masę do smaku solą i pieprzem, wsypać zieleninę. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wyłożyć masę, wyrównać. Wstawić do zapieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.12.2013 19:38
Fajny pomysł.
Katarzyna59 14.02.2013 15:43
smaczna
Iwusia 25.12.2012 23:19
bardzo fajny przepis
mirosława4 16.05.2012 19:08
smaczna
Seba 29.03.2012 08:50
fajna
gusia1000 08.09.2011 20:02
fajne.
Aleksandra45 18.02.2011 08:38
zjadłabym taką :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak