Sposób przygotowania

jałowieć zmiażdżyć w możdzierzu,kaczkę natrzeć solą i pieprzem a od środka majerznkiem i jałowcem,do środka kaczki włożyć przekrojoną na pół główkę czosnku,spiąć wykałaczką włożyć do brytfanki i pieć 1,5godz,w temp.190st.co kilkanaście min.podlewać sosem powstałym podczas pieczenia,pieczarki umyć pokroić na cząstki,cebulęposiekać i razem z pieczarkami podsmażyć na oliwie na złoty kolor,doprawić do smaku solą i pieprzam oraz posiekaną natką,kaczkę podawać z pieczarkami i ziemniakami smażonymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Wspaniały obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszna kaczuszka
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    chętnie bym takiej kaczuszki popróbowała;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajny obiad
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    apetycznie brzmi :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !