Sposób przygotowania

całe migdały sparzyć,obrać następnie uprażyć z orzechami na patelni,ostudzić,wymieszać z olejem arahidowym,cytrynę sparzyć zetrzeć skórkę,w rondelku rozgrzać miód,dodać cukier i rozpuścić,białka ubić na sztywno,dodać do przestudzonego miodu,mieszać ok.10min.ponownie postawić na mały ogień ciągle mieszając aż masa się skarmelizuje,do masy dodać startą skórkę,zmielone migdały,całe migdały,orzechy oraz kilkakropel aromatu,wymieszać,wylać masę do formy,wygładzić łyżką zmoczoną w wodzię i odstawić w chłodne miejsce na 1 dobę,aby masa zastygła,gotowy turron posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo fajne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Jadłam tradycyjny hiszpański, jest bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !