Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą, mięsem i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 1/2 kg
kapusta biała 1/2 główki
grzyby suszone 20 gr
mięso mielone 30 dkg
sos sojowo grzybowy 2 łyżki
sos sojowy jasny 1 łyżka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą, mięsem i grzybami

Grzyby umyć i obgotować 15 minut- wyjąć i posiekać. Wrzuci ponownie do wywaru i gotować razem z pokrojoną kapustą. Doprawić solą i sosem sojowo- grzybowym. Na patelni podgrzać olej, dodać przeciśnięty czosnek i obsmażyć mięso. W garnku , w osolonej wodzie ugotować łazanki al dente. Odcedzić, dorzucić ugotowaną na miękko kapustę z grzybami oraz mięso. Zeszklić cebulkę na oleju i dołożyć do potrawy. Przyprawić do smaku, sosem sojowym jasnym, solą oraz pieprzem, przemieszać i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 26.10.2013 17:47
przepyszne
Angelika10 11.09.2013 11:57
smaczne łazanki
Angelika6 02.08.2012 10:49
pyszne :)
Jodaj 05.07.2012 21:12
uwielbiam łazanki :)
angelika14 17.01.2012 15:40
są przepyszne - polecam :)
MAR3STA 13.12.2010 17:10
uwielbiam takie łazanki
alaaa 13.12.2010 15:36
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak