Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka marynowana w midzie i octcie balsamicznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet balsamiczny 100ml
miodu wielokwiatowego 50ml
karkówka 2kg bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka marynowana w midzie i octcie balsamicznym

Przygotowujemy marynatę (miód ocet balsamiczny mieszamy razem dodajemy 3 łyżki musztardy stołowej majeranek tymianek sól pieprz czosnek przyprawę do grilla prymat
100ml jasnego piwa cebule pokrojoną w pióra marynata musi mieć smak słodkawy z lekko wyczuwalnym smakiem octu balsamicznego) zalewamy mięso marynatą odstawiamy do lodówki na 24-do 48godz następnie pieczemy w temp 180c prze ok 2godz mięso można pokrojic w plastry i marynować następnie grillować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak