Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogorki w occie bez skórki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulki szalotki 500 gram
pietruszka zielona 4 gałązki
ocet 10 % 1 szklanka
woda 6 szklanek
sól 2 łyżki
cukier 1 łyżka
pieprz 0,5 łyżki
marchewka 2 stuki
ogórki 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: ogorki w occie bez skórki

Ogórki myjemy , obieramy , na dno słoika układamy troche pietruszki, ciasno ogorki, oraz plastry obranej marchewki a na wierzk trochę cebulek, z octu i wody wraz z pzyprawami gotujemy zalewę, zalewamy nia ogórki, szczelnie zakręcamy pasteryzujemy, 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak