Sposób przygotowania

Drożdże rozmieszane z cukrem i łyżką ciepłego mleka dodać do mąki, pozostawić aż zaczną rosnąć. Następnie dodać resztę mleka, sól, żółtko, wyrobić ciasto. Na końcu dodać stopiony tłuszcz, jeszcze wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia. Wyłożyć na stolnicę, rozwałkować dosyć cienki placek, pokroić go w paski szerokości 1 cm, posypać je kminkiem i lekko przycisnąć wałkiem. Skręcić po dwa paski, ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem, gdy ciasto podrośnie posmarować białkiem i posypać serem, upiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super do czystego barszczu
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają smakowicie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !