Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie II

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 20 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
boczek wędzony 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie II

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę. Dodać surowe jajko, wymieszać. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną i szybko zagnieść. Uformować ciasto w wałki, wyłożyć na stolnicę posypaną mąką ziemniaczaną, pokroić na kawałki. W rękach formować kulki i od razu gotować w sporej ilości osolonej wody, odcedzić. Polać stopionym boczkiem ze skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.11.2012 18:00
smaczne
Iiiiii 18.10.2012 08:47
pycha
Andysz 01.05.2012 21:33
pycha!!;D
Renata22 17.04.2012 13:43
smakowitości
Iwona51
Iwona51 20.11.2011 12:02
smaczne
Wafelek2601 25.08.2011 20:21
uwielbiam
marta1371 12.12.2010 21:46
Też lubię kluski śląskie ale polewam je podsmażoną kiełbasą,którą kroję w kostkę.Są wtedy bardziej smaczniejsze.Polecam wszystkim i .życzę smacznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak