Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z nadzieniem z płucek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płucka 70 dag
cebula 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
słonina 5 dag
jajko 3 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
mleko 1,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
tłuscz do smażemia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z nadzieniem z płucek

Płuca włożyć do niewielkiej ilości wody, dodać cebulę, sól, przyprawy i ugotować. Miękkie wyjąć, zemleć, dodać podsmażoną cebulę, sól, pieprz i 1 jajko, wymieszać. Z mleka, mąki, oleju, 2 jajek i szklanki letniej wody usmażyć naleśniki. Posmarować nadzieniem, złożyć przeciwległe brzegi do środka, zwinąć. Tak uformowane naleśniki umoczyć w reszcie ciasta a następnie w tartej bułce, usmażyć. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.06.2012 10:29
ciekawe nadzienie
mirosława4 15.05.2012 16:42
ciekawe
edyta44 12.09.2011 11:33
nie probowalam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak