Sposób przygotowania

Na dno brytwanki rozwinac sreberko i poukladac 1 warstwe ciastek szkolnych, tak by bylo zakryte dno .odlozyc brytwanke.Poltory szklanki zagotowanej wody wlac do garczka wsypac galaretke dodac 3 lyzki cukru ,mieszac lyzka az rozpusci sie dokladnie cukier.Czekac az ostygnie wtedy wlac polowe mleczka (mleczko musi byc skondensowane nie slodkie) razem to miksowac az powstanie pianka.Pianke wlac do brytwanki -delikatnie odlozyc do lodowki az sie zsiadzie-miedzy czasie robimy tosamo z druga galaretka ,gdy juz zrobimy druga pianke wyjmujemy brytwanke z lodowki i sprawdzamy czy zsiadla sie pianka-jesli tak ukladamy na pierwszej warstwie pokrojone truskawki tak by zakryc pierwsza warstwe pianki.Nastepnie wlewamy druga pianke na truskawki i odkladamy powoli brytwanke kolejny raz do lodowki,by zsiadla sie druga warstwa pianki.Miedzy czasie robimy trzecia galaretke rozrabiamy ja z poltora szklanki wody,czekamy az ostygnie, i polewamy po wierzchu zsiadnietych pianek .Na gore delikatnie ukladamy pokrojone winogrona .Cala brytwanke Odkladamy powoli do lodowki by wszytsko razem dokladnie sie zsiadlo .Po okolo 2 godzinach mamy gotowa galaretke:)) polecam jest pyszna i nie taka trudna do zrobienia:)) jesli ktos lubi bardziej slodkie ptasie mleczko mozna dodac wieksza ilosc cukru.Jesli chodzi o owoce polecam wlasnie truskawki i winogrono !

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !